prilagođavanje ciljanoj inflaciji od dva odsto

ECB ne menja kamatne stope

SvetVesti

22.7.2021 15:45 Autor: Miljan Paunović 0

ECB ne menja kamatne stope ECB ne menja kamatne stope
Evropska centralna banka (ECB) odlučila je u četvrtak da ne menja ništa u svojoj aktuelnoj monetarnoj politci, ali je prilagodila smernice kako bi one... ECB ne menja kamatne stope

Evropska centralna banka (ECB) odlučila je u četvrtak da ne menja ništa u svojoj aktuelnoj monetarnoj politci, ali je prilagodila smernice kako bi one bile u funkciji njene nedavno naviše korigovane ciljane inflacije na dva odsto.

ECB se obavezala na kupovinu obveznica u iznosu od 1.850 milijardi evra (2.200 milijardi dolara) do marta 2022. godine u okviru svog pandemijskog programa hitnih kupovina (PEPP), a članovi Upravnog saveta banke su glasali da ti podsticaji do daljeg ostanu „na stolu“, prenosi Tanjug pozivajući se na CNBC.

Kamatne stope su takođe ostale nepromenjene, što znači da kamata na depozite i dalje iznosi minus 0,5 odsto, referentna kamata na glavne operacije refinansiranje ECB-a je zadržana na nula odsto, a na prekonoćne pozajmice na 0,25 procenata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...