podizanje kapaciteta u pružanju podrške

Edukatori iz Švajcarske pomažu razvoj startapova u Srbiji

InovacijePreduzetnikSrbijaVesti

29.10.2021 17:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Edukatori iz Švajcarske pomažu razvoj startapova u Srbiji Edukatori iz Švajcarske pomažu razvoj startapova u Srbiji
Predstavnice Švajcarske organizacije Efino Brižit Bauman (Brigitte Baumann) i Maria-Karolina Romero posetiće ovog vikenda Beograd i savetima pomoći domaćoj neprofitnoj organizaciji Inicijativa Digitalna Srbija... Edukatori iz Švajcarske pomažu razvoj startapova u Srbiji

Predstavnice Švajcarske organizacije Efino Brižit Bauman (Brigitte Baumann) i Maria-Karolina Romero posetiće ovog vikenda Beograd i savetima pomoći domaćoj neprofitnoj organizaciji Inicijativa Digitalna Srbija da podigne svoje kapacitete kada je reč o pružanju podrške startapima i domaćim poslovnim anđelima, saopštila je Digitalna Srbija.

Iz ove Inicijative navode da poseta švajcarskih poslovnih anđela dolazi u trenutku kada se u Srbiji radi na prvoj nacionalnoj Strategiji razvoja startap ekosistema i osnivaju prve grupe poslovnih anđela, prenosi Tanjug.

Navodi se i da će se gošće iz Švajcarske sresti sa investitorima i predstavnicima domaćih organizacija za podršku startapima – Inicijative Digitalna Srbija, grupe poslovnih anđela okupljenih oko ove organizacije, kao i sa predstavnicima ICT Hub Venture i drugim relevantnim akterima na startap sceni.

Švajcarska organizacija Efina obučava investitore za ulaganje u startape u ranoj fazi razvoja, a preduzetnicima pomaže da uspešno pripreme ili vode cikluse finansiranja.

„Brižit Bauman i Maria-Karolina Romero su poslovni anđeli sa bogatim preduzetničkim karijerama u mentorisanju startapa na različitim svetskim tržištima“, navodi u saopštenju Inicijativa Digitalna Srbija.

U Srbiju dolaze kao savetnici specijalizovani za razvoj znanja i veština u oblasti investiranja i to iz ugla investitora, fondova, ali i samih startapa.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...