Među zemljama G7 najveću stopu rasta zabeležila Kanada

Ekonomija OECD-a u prvom kvartalu porasla za 1,5 odsto na godišnjem nivou

EUSvetVesti

23.5.2023 13:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ekonomija OECD-a u prvom kvartalu porasla za 1,5 odsto na godišnjem nivou Ekonomija OECD-a u prvom kvartalu porasla za 1,5 odsto na godišnjem nivou
Privrede u zemljama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) porasle su za 1,5 odsto u prvom kvartalu na godišnjem nivou, saopštilo je to... Ekonomija OECD-a u prvom kvartalu porasla za 1,5 odsto na godišnjem nivou

Privrede u zemljama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) porasle su za 1,5 odsto u prvom kvartalu na godišnjem nivou, saopštilo je to međunarodno telo u utorak.

Stope rasta BDP-a bile su 1,2 odsto u Evropskoj uniji, 1,3 odsto u evrozoni i 1,2 odsto u grupi sedam najrazvijenijih zemalja G7, navodi se u saopštenju OECD-a, prenosi Anadolu Agency.

Među zemljama G7, najveću stopu rasta zabeležila je Kanada sa 2,1 odsto, dok je nemačka privreda u prvom kvartalu zabeležila pad od 0,1 procenat na godišnjem nivou.

Na kvartalnoj osnovi, privreda OECD-a je u prvom kvartalu porasla za 0,4 odsto.

Stope rasta su bile 0,2 procenta u EU, 0,1 odsto u evrozoni i 0,3 procenta u G7.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...