EKONOMSKI OPORAVAK EVROPE NEIZVESTAN Ključ je u zaustavljanju širenja pandemije, smatra Lagard

EUIzdvajamoVesti

21.9.2020 15:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

EKONOMSKI OPORAVAK EVROPE NEIZVESTAN Ključ je u zaustavljanju širenja pandemije, smatra Lagard EKONOMSKI OPORAVAK EVROPE NEIZVESTAN Ključ je u zaustavljanju širenja pandemije, smatra Lagard
Ekonomski oporavak Evrope vrlo je neizvestan i neujednačen, ocenila je predsednica Evropske centralne banke (ECB) Kristin Lagard (Christine Lagarde). Zbog toga je vrlo važno... EKONOMSKI OPORAVAK EVROPE NEIZVESTAN Ključ je u zaustavljanju širenja pandemije, smatra Lagard

Ekonomski oporavak Evrope vrlo je neizvestan i neujednačen, ocenila je predsednica Evropske centralne banke (ECB) Kristin Lagard (Christine Lagarde).

Zbog toga je vrlo važno da se, kako je navela Lagardova, pristupi vrlo opreznom pristupu svih ekonomskih podataka i statistici koja se očekuje u narednom periodu, a naročito onoj koja se tiče posledica pandemije korona virusa.

“Neizvesnost trenutne situacije zahteva veoma pažljivu procenu svih informacija, naročito onih koji se tiču kursa“, rekla je Lagardova u govoru, održanom 21. septembra u francusko-nemačkoj parlamentarnoj skupštini, prenosi BBC izveštaj agencije Rojters.

Lagardova je ponovila da je snaga ekonomskog oporavka zemalja Starog kontinenta veoma nesigurna.

Ne samo što je oporavak neujednačen od zemlje do zemlje, već je i nepotpun. Oporavak umnogome zavisi od daljeg razvoja pandemije, ali i uspeha u merama zaustavljanja i zadržavanja širenja korona virusa„, zaključila je predsednica Evropske centralne banke.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...