Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
prosečna plata 2025. godine 1.000 evra?

Ekonomski rast Srbije usled velikih infrastrukturnih investicija

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

13.10.2021 16:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Ekonomski rast Srbije usled velikih infrastrukturnih investicija Ekonomski rast Srbije usled velikih infrastrukturnih investicija
Srbija beleži veliki ekonomski rast na talasu velikih investicija i to, pre svega, u razvoj infrastrukture, tako da nije iznenađujuća najnovija prognoza MMF-a koja... Ekonomski rast Srbije usled velikih infrastrukturnih investicija

Srbija beleži veliki ekonomski rast na talasu velikih investicija i to, pre svega, u razvoj infrastrukture, tako da nije iznenađujuća najnovija prognoza MMF-a koja je povećala za ovu godinu procenu rasta BDP-a naše zemlje sa šest na 6,5 odsto, izjavio je u sredu ministar građevinarstva, saobraćaj i infrastrukture Tomislav Momirović.

„Ta informacija govori dovoljno sama za sebe. Srbija se nalazi u u jednom investicionom talasu koji je bez presedana u istoriji naše zemlje“, naglasio je Momirović za Tanjug komentarišući prognozu MMF-a, koji je za svetsku ekonomiju smanjio prognozu rasta za 2021. godinu sa šest na 5,9 odsto.

Momirović je kazao da je u prvom kvartalu ove godine rast građevinarstva bio 20 odsto, u drugom 17 odsto, kao i da je Vlada Srbije, samo u septembru investirala više od 300 miliona evra u auto-puteve, brze pruge, luke, aerodrome i druge infrastruktune objekte.

„Da li možete da zamislite o kojim mi ciframa pričamo. Investicije u infrastrukturu garantuju nastavak rasta ekonomije ove zemlje, a to je ono što nam je potrebno kako bismo sproveli program razvoja Srbija 2025.“, naveo je Momirović.

Dodaje da je predviđeno da prosečna plata u Srbiji dostigne 2025. godine oko 1.000 evra, a prosečna penzija oko 400 evra.

 • Baba u najavi

  13.10.2021 #1 Author

  Da nije žalosno, pa da se čovek slatko nasmeje… Ali ako MMF prognozira… Mi i sada imamo više nego što znamo, tako kažu, mislim da su nas učili nekoj pogrešnoj matematici.

  Odgovori

 • Ljilja

  14.10.2021 #2 Author

  Evo vec vidimo kako se vracaju u Srbiju svi koji su zbrisali, otimaju se ko ce pre da dođe…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...