EKSTREMAN PAD BROJA PUTNIKA NA AERODROMU „NIKOLA TESLA“ Smanjenje od čak 94,6 odsto u drugom kvartalu

BiznisSrbijaTurizamVesti

17.7.2020 15:31 Autor: Marija Jovanović 1

EKSTREMAN PAD BROJA PUTNIKA NA AERODROMU „NIKOLA TESLA“ Smanjenje od čak 94,6 odsto u drugom kvartalu EKSTREMAN PAD BROJA PUTNIKA NA AERODROMU „NIKOLA TESLA“ Smanjenje od čak 94,6 odsto u drugom kvartalu
Broj putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ u drugom kvartalu ove godine smanjen je za 94,6 odsto, a samo u junu taj broj je... EKSTREMAN PAD BROJA PUTNIKA NA AERODROMU „NIKOLA TESLA“ Smanjenje od čak 94,6 odsto u drugom kvartalu

Broj putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ u drugom kvartalu ove godine smanjen je za 94,6 odsto, a samo u junu taj broj je bio niži za 88,5 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine, saopštila je kompanija Vinci Airports koja upravlja ovim aerodromom.

Aviosaobraćaj na globalnom nivou jedna je od najteže pogođenih industrija, zbog čega je smanjenje saobraćaja u drugom kvartalu očekivano, kazao je generalni direktor kompanije Belgrade Airport Fransoa Berizo.

Prema njegovim rečima, posledice po poslovanje biće dugoročne.  

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Tokom juna, aviokompanije su sa beogradskog aerodroma postepeno obnovile letove ka ukupno 53 destinacije, od više od 100 destinacija koliko je uobičajeno u ovom periodu. Do sredine jula, obnovljeni su letovi ka dodatne 23 destinacije, ali se situacija menja svakodnevno„, kazao je Berizo, prenosi Tanjug.  

Beogradski aerodrom, kako je istakao, u potpunosti je spreman za prihvat svih putnika i aviokompanija.

Sve odgovarajuće procedure i mere, kako bi osigurala bezbednost putnika, partnera i zaposlenih, primenjuju se i na aerodromu “Nikola Tesla” od kada je 18. maja započela postepena obnova redovnog putničkog aviosaobraćaja, objasnio je Berizo.  

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Ograničenja putovanja prouzrokovala su gotovo potpuni prekid operacija širom aerodroma unutar VINCI mreže u drugom kvartalu 2020. godine.

Broj putnika u aprilu i maju opao je za gotovo 98 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, navode u ovoj kompaniji.

Nedavno ublažavanje restriktivnih mera, omogućilo je da se putnički saobraćaj polako obnovi, iako je i dalje na niskom nivou. U junu je smanjen za 94,1 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine.

  • Sara

    27.10.2020 #1 Author

    I trebaće vremena da se situacija stabilizuje…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...