Grad Beograd izdvojio za subvencije deset miliona dinara

Elektronske prijave za kupovinu bicikala od četvrtka

SrbijaVesti

22.9.2021 11:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Elektronske prijave za kupovinu bicikala od četvrtka Elektronske prijave za kupovinu bicikala od četvrtka
Udruženje Jugo Cikling Kampanja, koje je pobedilo na konkursu Grada Beograda, u sredu će raspisati javni poziv za finansiranje kupovine bicikala. Za tu svrhu,... Elektronske prijave za kupovinu bicikala od četvrtka

Udruženje Jugo Cikling Kampanja, koje je pobedilo na konkursu Grada Beograda, u sredu će raspisati javni poziv za finansiranje kupovine bicikala. Za tu svrhu, Grad Beograd je izdvojio deset miliona dinara, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić je pozvao sugrađane da se prijave za dodelu subvencija.

Ovo je jedna od mera za smanjenje zagađenosti vazduha koje su predviđene Akcionim planom kvaliteta vazduha u Beogradu, izjavio je zamenik gradonačelnika i dodao da će javni slogan za kupovinu bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta biti objavljen pod sloganom “Kupuješ bajk? Uštedi 5.000”.

Konkurs će biti objavljen na sajtu udruženja www.bicikl.info, navodi Vesić na zvaničnom sajtu Grada Beograda.

Zahtevi će moći da se podnose elektronski od četvrtka, od sedam sati, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Pravo učešća na ovom pozivu imaju sva fizička lica koja imaju važeću ličnu kartu s prebivalištem na teritoriji Beograda, dodao je zamenik gradonačelnika.

On je naveo i da je pojedinačni iznos sredstava koji se dodeljuje građanima po ovom javnom pozivu je 5.000 dinara i pozvao sve građane Beograda da iskoriste subvencije za kupovinu bicikala.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...