Četvrta Iskrina akvizicija u Hrvatskoj

Elka preuzela 50 odsto vlasničkog udela u Elkakonu

RegionVesti

8.5.2024 09:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Elka preuzela 50 odsto vlasničkog udela u Elkakonu Elka preuzela 50 odsto vlasničkog udela u Elkakonu
Kompanija Elka, koja je u vlasništvu slovenačke grupe Iskra, preuzela je 50 odsto udela u kompaniji Elkakon za proizvodnju industrijskih provodnika, što je četvrta... Elka preuzela 50 odsto vlasničkog udela u Elkakonu

Kompanija Elka, koja je u vlasništvu slovenačke grupe Iskra, preuzela je 50 odsto udela u kompaniji Elkakon za proizvodnju industrijskih provodnika, što je četvrta Iskrina akvizicija u Hrvatskoj, javila je Elka.

U Zagrebu je potpisan ugovor o kupovini vlasničkog udela u Elkakonu, piše Seebiz.

Kompanija Elkakon osnovana je krajem 2003. godine i nastavila je višegodišnju proizvodnju okruglih i profilnih industrijskih provodnika. Proizvodni kapacitet Elkakona je oko 1.150 tona godišnje i svrstava ovog proizvođača među najveće u Hrvatskoj i susednim zemljama po asortimanu okruglih i profilnih industrijskih provodnika.

Polovina vlasničkog udela ostaje u rukama Končara.

„Za Iskra grupu ovo je svojevrsni završetak transakcije preuzimanja kablovskog poslovanja, ali i proširenje saradnje i partnerstva sa Končar grupom. To su dva regionalna brenda koja su globalno prisutna sa svojim proizvodima i integralnim rešenjima. Verujem da Iskra i Končar mogu intenzivnije da sarađuju i na drugim poljima, a ovu akviziciju vidim kao prvi korak u tom pravcu“, rekao je generalni direktor i većinski vlasnik Iskre Dušan Šešok.

U Iskra grupu su već uključene tri kompatibilne akvizicije – prvo je 2019. postala vlasnik NCP Remontnog brodogradilišta u Šibeniku, a zatim je 2021. sa njom povezana zagrebačka tvornica kablova Elka, nakon čega je slovenačka korporacija postala većinski vlasnik splitske firme Elmap, koja je proizvođač automatizacije za uređaje za prečišćavanje otpadnih voda i vode za piće.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...