ENERGOPROJEKT EMITOVAO OBVEZNICE NA BEOGRADSKOJ BERZI ukupne vrednosti 3,3 milijarde dinara

BerzaNovacSrbijaVesti

19.1.2021 10:31 Autor: Marko Miladinović 0

ENERGOPROJEKT EMITOVAO OBVEZNICE NA BEOGRADSKOJ BERZI ukupne vrednosti 3,3 milijarde dinara ENERGOPROJEKT EMITOVAO OBVEZNICE NA BEOGRADSKOJ BERZI ukupne vrednosti 3,3 milijarde dinara
Beogradska berza je odobrila puštanje dužničkih hartija od vrednosti izdavaoca Energoprojekt holding a.d. u ukupnom iznosu od 3,3 milijarde dinara. Reč je o emisiji... ENERGOPROJEKT EMITOVAO OBVEZNICE NA BEOGRADSKOJ BERZI ukupne vrednosti 3,3 milijarde dinara

Beogradska berza je odobrila puštanje dužničkih hartija od vrednosti izdavaoca Energoprojekt holding a.d. u ukupnom iznosu od 3,3 milijarde dinara. Reč je o emisiji 330.000 obveznica nominalne vrednosti od po 10.000 dinara.

Rok dospeća emitovanih obveznica je pet godina, sa kamatnom stopom od 2,95 odsto (tromesečni BELIBOR).

Izdavanje korporativnih obveznica Energoprojekta najavljeno je još na letošnjoj skupštini akcionara, a domaći holding je podneo zahtev za njihov upis tri dana pre Nove godine. Po finansijskom izveštaju iz polovine 2020. godine ukupan dug Energoprojekta iznosio je 4,03 milijarde dinara.

Pored trgovine akcijama i državnim obveznicama, na Beogradskoj berzi u poslednje vreme sve su češće emisije korporativnih dužničkih hartija. Iako je za sada reč o relativno malim obimima, pa i vrednostima, domaće kompanije na ovaj način traže potencijalne investitore u svoj dug.  

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...