sa samita energetike u tirani

EPS spreman za regionalnu saradnju i projekte

RegionSrbijaVesti

20.3.2024 17:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

EPS spreman za regionalnu saradnju i projekte EPS spreman za regionalnu saradnju i projekte
Vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Dušan Živković izjavio je danas, na Samitu energetike u Trebinju, da je EPS spreman za regionalnu saradnju... EPS spreman za regionalnu saradnju i projekte

Vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Dušan Živković izjavio je danas, na Samitu energetike u Trebinju, da je EPS spreman za regionalnu saradnju i projekte.

„Regionalni projekti nisu samo potreba, već i ključan instrument u ostvarivanju zajedničkih ciljeva u pogledu energetske sigurnosti i povećanja udela obnovljivih izvora energije“, poručio je Živković, objavio je EPS.

On je, na panelu „Povezivanje/umrežavanje elektroprivrednih preduzeća u regionu kao odgovor na energetske i klimatske promene“, naglasio da su regionu potrebni zajednički megavati, pre svega iz obnovljivih izvora energije, poput hidroenergetskog sistema „Gornja Drina“, snage 211 MW.

„Umrežavanje i saradnja elektroprivreda u regionu imaju posebnu važnost u vreme u kojem živimo energetsku tranziciju i proces dekarbonizacije. Izazovi koje ti procesi nameću jesu i biće sve veći i uveren sam da kroz regionalne energetske projekte možemo dati najbolji odgovor“, kazao je on.

  • AJA

    20.3.2024 #1 Author

    Nadajmo se da ce saradnja bitu uspesna na obostrano zadovoljstvo.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    20.3.2024 #2 Author

    Regional a sarad ja je uvek dobro dosla …

    Odgovori

  • LEA

    24.3.2024 #3 Author

    Nadajmo se saradnji

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...