nastavak regionalnog povezivanja u energetici

EU podržava projekat gasne interkonekcije Srbije i Bugarske

BiznisEUInfrastrukturaVesti

5.2.2022 11:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

EU podržava projekat gasne interkonekcije Srbije i Bugarske EU podržava projekat gasne interkonekcije Srbije i Bugarske
Evropska unija podržava projekat gasne interkonekcije između Srbije i Bugarske i podržaće sve druge projekte razvoja energetske infrastrukture u regionu Zapadnog Balkana, saopšteno je... EU podržava projekat gasne interkonekcije Srbije i Bugarske

Evropska unija podržava projekat gasne interkonekcije između Srbije i Bugarske i podržaće sve druge projekte razvoja energetske infrastrukture u regionu Zapadnog Balkana, saopšteno je iz Ministarstva rudarstva i energetike Srbije.

Pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Raša Кojčić je na sastanku Savetodavnog veća Južnog gasnog koridora u Bakuu, u petak, rekao da početak radova na gasnom interkonektoru Srbija – Bugarska, uz podršku EU, predstavlja nastavak regionalnog povezivanja u energetici, prenosi Beta.

„Srbija je svakako zainteresovana da učestvuje i u svim budućim projektima koji će osigurati dugoročnu stabilnost u snabdevanju energijom i energentima i koji znače unapređenje saradnje“, rekao je Kojčić na sastanku komesara EU za susedstvo i proširenje Olivera Varheljija sa delegacijama Srbije, Albanije, Severne Makedonije, Crne Gore i Azerbejdžana u Bakuu.

Кomesar Varhelji je naveo da je projekat izgradnje gasnog interkonektora primer dobre regionalne saradnje i najavio podršku EU zemljama Zapadnog Balkana u razvoju gasne infrastrukture.

Na sastanku je bilo reči o energetskoj krizi i neophodnosti da se ubrzaju projekti koji će povećati energetsku bezbednost zemalja i uticati na stabilnost regiona, dodaje se u saopštenju.

  • STRELAC

    5.2.2022 #1 Author

    Naravno da je bitno da ne budemo energetski zavisni od samo jednog izvora tj Rusije.Ovo ce nad dati alternativu kada je u pitanju snabdevanje gasom.

    Odgovori

  • VERA

    6.2.2022 #2 Author

    Bitna je energetska stabilnost. Ali je bitno i pod kakvim uslovima. Treba vrlo stručno i mudro sve aspekte analizirati jer to su decenijske i strateške investicije.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...