Koliko traka treba da bude na donjim delovima Nike trenerke?

Adidas i Nike na sudu u Diseldorfu zbog pruga na trenerkama

EUU fokusu

24.4.2024 08:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Adidas i Nike na sudu u Diseldorfu zbog pruga na trenerkama Adidas i Nike na sudu u Diseldorfu zbog pruga na trenerkama
Koliko traka, raspoređenih na određeni način, treba da bude na donjim delovima Nike trenerke? Viši regionalni sud u Diseldorfu se bavi ovim pitanjem, pošto... Adidas i Nike na sudu u Diseldorfu zbog pruga na trenerkama

Koliko traka, raspoređenih na određeni način, treba da bude na donjim delovima Nike trenerke? Viši regionalni sud u Diseldorfu se bavi ovim pitanjem, pošto je nemački Adidas tužio američku kompaniju.

Tri paralelne pruge su poznati Adidasov zaštitni znak, a 2022. godine, ne prvi put, kompanija je tražila zaštitu na sudu. Adidas je tada prepoznao u dve ili tri pruge na spoljnim šavovima Nike trenerke previše sličnosti sa svojim dizajnom, piše Seebiz.

U septembru 2022. regionalni sud u Diseldorfu naložio je kompaniji Nike da ne nudi pet modela trenerki u Nemačkoj, na šta se američka kompanija žalila.

Prošle godine je sud potvrdio presudu, ali je Nike ponovo uložio žalbu. U žalbi je naveo da Adidas preusko gleda na pruge, koje su „veoma svakodnevna, jednostavna i prirodna forma dizajna“.

Bezbroj kompanija je oduvek ukrašavalo svoje sportske pantalone prugama sa strane, tvrdi Nike, dodajući da ukras na pruge ne daje informacije o tome ko je proizvođač.

Adidas se ranije obratio pravosuđu Evropske unije.

  • LENA

    24.4.2024 #1 Author

    Interesantno je videti kako kompanije kao što su Nike i Adidas vode pravne bitke oko dizajna svojih proizvoda, poput rasporeda traka na trenerkama.

    Odgovori

  • Manja

    24.4.2024 #2 Author

    Pitam se da li bi Adidas tuzio neku drugu firmu da je iskoristila 3 pruge…

    Odgovori

  • Faith

    28.4.2024 #3 Author

    Bas bez veze, a postoje sto godinai stalna su konkurencija

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...