Podaci za period jul-septembar bili u skladu sa prvobitnom procenom

BDP evrozone manji za 0,1 odsto u trećem kvartalu

EU

14.11.2023 13:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

BDP evrozone manji za 0,1 odsto u trećem kvartalu BDP evrozone manji za 0,1 odsto u trećem kvartalu
Bruto domaći proizvod u evrozoni smanjen je za 0,1 odsto u trećem kvartalu ove godine u poređenju sa prethodnim tromesečnim periodom, prema podacima objavljenim... BDP evrozone manji za 0,1 odsto u trećem kvartalu

Bruto domaći proizvod u evrozoni smanjen je za 0,1 odsto u trećem kvartalu ove godine u poređenju sa prethodnim tromesečnim periodom, prema podacima objavljenim u utorak.

Podaci za period jul-septembar bili su u skladu sa prvobitnom procenom i označili su prvu kontrakciju od 2020. godine, objavio je Eurostat.

Pad je usledilo nakon rasta od 0,2 odsto na kvartalnom nivou u drugom kvartalu ove godine. BDP u Evropskoj uniji je, s druge strane, ostao stabilan u odnosu na prethodni period, prenosi Anadolu Agency.

Među najvećim ekonomijama u bloku, BDP u Nemačkoj je u trećem tromesečju pao za 0,1 odsto, u Francuskoj je porastao za 0,1 procenat, a u Italiji je ostao nepromenjen u poređenju sa drugim kvartalom.

Na godišnjem nivou, ekonomija zone jedinstvene valute porasla je za 0,1 odsto u periodu jul-septembar, usporavajući rast od 0,5 procenata u aprilu-junu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...