Zatvaranje zbog pandemije ograničilo kupovine, ali božićno raspoloženje opstaje

Beč koristi LED sijalice za prazničnu rasvetu

EULifestyleZanimljivosti

2.12.2021 19:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Beč koristi LED sijalice za prazničnu rasvetu Beč koristi LED sijalice za prazničnu rasvetu
Udruženja trgovačkih ulica Beča svake godine finansiraju 50 odsto troškova za prazničnu rasvetu, dok ostatak troškova preuzimaju Grad i Privredna komora. Četvrto zatvaranje zbog... Beč koristi LED sijalice za prazničnu rasvetu

Udruženja trgovačkih ulica Beča svake godine finansiraju 50 odsto troškova za prazničnu rasvetu, dok ostatak troškova preuzimaju Grad i Privredna komora.

Četvrto zatvaranje zbog pandemije korona virusa u Austriji je praktično u potpunosti onemogućilo prazničnu kupovinu u prodavnicama, što je nepovoljno uticalo na privrednike. Iz tog razloga će grad Beč i Privredna komora Beča ove godine preuzeti 75 odsto troškova montaže i demontaže božićne rasvete. 

„Značajno je da Beč u izazovnim vremenima postavi simbol božićne čarolije kao znak svim Bečlijama da grad ne stoji i kao priznanje bečkim trgovcima za njihovu neumornu posvećenost. S tim u vezi me jako raduje da će Bečlijama biti omogućen dodatni dan za kupovinu, 19. decembar“, izjavio je Peter Hanke, član gradskog veća zadužen za privredu.

Od 12. novembra 2021. godine do 10. januara 2022. godine će 31 ulica u Beču biti osvetljena. Upotrebom 85 odsto ekoloških LED lampica za rasvetu smanjuju se troškovi struje za čak 80 odsto. 

 • Tina

  13.12.2021 #1 Author

  A kakvo li je osvetljenje kod nas?

  Odgovori

  • NINICA

   12.12.2022 #2 Author

   Još uvek nam je jako slabo, skoro da ga nema …

   Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...