Rezultati iznad očekivanja

Deutsche Banka ostvarila profit u trećem kvartalu 2024.

BiznisEU

24.10.2024 08:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Deutsche Banka ostvarila profit u trećem kvartalu 2024. Deutsche Banka ostvarila profit u trećem kvartalu 2024.
Deutsche Banka je ostvarila profit u trećem kvartalu 2024. i zabeležila rezultate koji su prevazišli očekivanja analitičara, objavljeno je u finansijskom izveštaju frankfurtske banke.... Deutsche Banka ostvarila profit u trećem kvartalu 2024.

Deutsche Banka je ostvarila profit u trećem kvartalu 2024. i zabeležila rezultate koji su prevazišli očekivanja analitičara, objavljeno je u finansijskom izveštaju frankfurtske banke.

Kako se navodi, prihod banke u trećem kvartalu 2024. iznosi 7,5 milijardi evra, a neto dobit koja se može pripisati akcionarima 1,46 milijardi evra, prenosi CNBC.

Analitičari agencije LSEG su očekivali prihod od 7,33 milijarde evra i neto dobit za akcionare od 1,04 milijarde evra.

Dobit pre oporezivanja Deutsche Banke za treći kvartal 2024. iznosi 2,26 milijardi evra, što je za 31 odsto više u odnosu na isti kvartal lane.

Ovi rezultati su znatno bolji od gubitka od 143 milijarde evra u drugom kvartalu ove godine, ali neke vesti su ipak umanjile entuzijazam ulagača.

Frankfurtska banka je izdvojila rezervacije za kreditne gubitke u iznosu od 494 miliona evra, što je dvostruko više u odnosu na 245 miliona evra u istom tromesečju prošle godine.

„Smatra se da je teško nemačko ekonomsko okruženje počelo da utiče na prihode Deutsche Banke“, napisali su analitičati banke JPMorgan Chase, prenosi Bloomberg.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.