Projekat vredan 30 miliona evra

Kompanija srpskog biznismena pretvara prašku železničku stanicu u stambeni kompleks

EUU fokusu

20.2.2024 16:31 Autor: Milica Rilak 4

Kompanija srpskog biznismena pretvara prašku železničku stanicu u stambeni kompleks Kompanija srpskog biznismena pretvara prašku železničku stanicu u stambeni kompleks
Železnička stanica Višehrad koja se nalazi u zoni zaštite UNESCO-a u Pragu godinama je u zapuštenom stanju, čak i u opasnosti od potpunog urušavanja... Kompanija srpskog biznismena pretvara prašku železničku stanicu u stambeni kompleks

Železnička stanica Višehrad koja se nalazi u zoni zaštite UNESCO-a u Pragu godinama je u zapuštenom stanju, čak i u opasnosti od potpunog urušavanja a novi vlasnik – kompanija Karlin Port Real Estate objavila je planove za revitalizaciju, objavio je regionalni portal Property Forum.

Osnivač Karlin Port Real Estate je srpski biznismen Milorad Mišković, koji živi u Češkoj od sredine devedesetih godina, i koji je u intervjuu za domaći Real Estate Magazin izjavio da je svojevremeno pregovarao o tome da postane direktor projekta Beograd na vodi.

Mišković, prema pisanju Property Forum, planira da preko investicionog fonda OREF čiji je suosnivač uloži oko 30 miliona evra u pretvaranje zgrade železničke stanice u art nouveau stilu u stambeni kompleks sa 170 mikroapartmana.

To znači da bi se kompleks sastojao od garsonjera površine između 20 i 43 kvadrata, dok većina jedinica ne prelazi površinu od 25 kvadrata.

U okviru revitalizacije te lokacije planirana je i izgradnja šetališta, kao i podzemne garaže.

„Posle dugih i komplikovanih pregovora, uspeli smo da otkupimo zgradu od prethodnog vlasnika, a s obzirom na stanje u kome se zgrada nalazi, jasno je da se to desilo ‘u pet do 12′“, ocenio je Mišković u izjavi za Property Forum.

  • SUNCE

    20.2.2024 #1 Author

    Da li je moguce da postoji jos jedan tako uspesan Milorad Miskovic.

    Odgovori

    • Joko

      21.2.2024 #2 Author

      Ovaj odavde nije Milorad no Miroslav Mišković.

      Odgovori

  • SABRINA

    21.2.2024 #3 Author

    Pretvoriti staru prašku železničku stanicu u stambeni prostor?! Šta reći sem…strašno.

    Odgovori

  • Dux011

    22.2.2024 #4 Author

    Hm, zanimljivo.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...