Proradio modernizovani pogon članice Grupe Podravka u Mariboru

Kompanija Žito cilja da bude najveća moderna pekara u Sloveniji

BiznisEU

11.7.2024 08:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kompanija Žito cilja da bude najveća moderna pekara u Sloveniji Kompanija Žito cilja da bude najveća moderna pekara u Sloveniji
Podravka je saopštila je da je u Mariboru otvorena modernizovana pekara slovenačke kompanije Žito, koja je članica poznate hrvatske prehrambene grupacije. U saopštenju Podravke... Kompanija Žito cilja da bude najveća moderna pekara u Sloveniji

Podravka je saopštila je da je u Mariboru otvorena modernizovana pekara slovenačke kompanije Žito, koja je članica poznate hrvatske prehrambene grupacije.

U saopštenju Podravke stoji i da je pekarska industrija Žito kroz ulaganje od devet miliona evra povećala proizvodne kapacitete.

„Ova investicija je i deo višegodišnjeg procesa pod imenom ‘Zaokret Žita’, čime su stvoreni uslovi za dugoročno održivo i uspešno poslovanje. Tokom čitavog procesa, od početka 2022. do kraja 2024. godine, ulaganja Grupe Podravka u Žito iznosiće više od 26 miliona evra, što je veći iznos ulaganja nego u prethodnih šest godina, od 2016. do 2021. godine„, istakli su iz Podravke.

Istakli su i da je, kroz modernizaciju pekare u Mariboru, kapacitet Žita za proizvodnju hleba i peciva povećan za trideset odsto, dok je kapacitet za pečenje udvostručen.

„Na taj način idemo ka postizanju statusa najveće moderne pekare u Sloveniji. Novine predstavljaju važan korak ka automatizaciji proizvodnje i boljoj kontroli kvaliteta proizvodnje pekarskih peciva, hleba i deserta. Sve to donosi brojne pozitivne efekte, kako za kompaniju i za zaposlene, tako i za naše potrošače i kupce“, rekao je Tomislav Bujanović, generalni direktor Žita, povodom otvaranja.

„Kao što svi u Grupi Podravka znaju, sav posao treba raditi i proizvoditi proizvode na najbolji mogući način i najboljeg kvaliteta. Na kraju, u ime celog menadžmenta Žita, najavljujem puno posla i potpunu usmerenost na kupce, tržište i, naravno, potrošače“, dodala je Martina Dalić, predsednica Uprave Podravke.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.