Investitore će potražiti na Luksemburškoj berzi

Zavarovalnica Triglav emituje obveznicu u vrednosti 100 miliona evra

EUNovac

10.7.2024 09:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Zavarovalnica Triglav emituje obveznicu u vrednosti 100 miliona evra Zavarovalnica Triglav emituje obveznicu u vrednosti 100 miliona evra
Zavarovalnica Triglav izdala je 20,5-godišnju podređenu obveznicu s opcijom opoziva nakon 10,5 godina a ukupna vrednost emisije je 100 miliona evra uz prinos od... Zavarovalnica Triglav emituje obveznicu u vrednosti 100 miliona evra

Zavarovalnica Triglav izdala je 20,5-godišnju podređenu obveznicu s opcijom opoziva nakon 10,5 godina a ukupna vrednost emisije je 100 miliona evra uz prinos od 6,75 odsto, saopštilo je slovenačko osiguravajuće društvo a preneo SeeBiz.

Do prvog datuma opoziva obveznice, godišnja kamata je fiksna i iznosi 6,70 odsto, uz isplatu kupona na godišnjem nivou. Kamatna stopa posle tog datuma postaje promenjiva a kupon se isplaćuje tromesečno, stoji u saopštenju koje je objavljeno i na portalu Ljubljanske berze.

„Izdavanje obveznice deo je redovnog procesa upravljanja kapitalom Grupe Triglav i a osiguravajuće društvo ga sprovodi redovno, na nekoliko godina. Uspešna emisija dodatno potvrđuje visok nivo poverenja institucionalnih ulagača u Triglav Grupu“, naveli su iz te kompanije.

Emisija obveznica namenjena je „dobro informisaninim“ ulagačima, a trgovina će biti organizovana na Luksemburškoj berzi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.