NEMAČKI BDP RASTE ZA 3 ODSTO Potpuni oporavak privrede tek za dve godine

EUVesti

29.7.2020 13:06 Autor: Julijana Vincan

NEMAČKI BDP RASTE ZA 3 ODSTO Potpuni oporavak privrede tek za dve godine NEMAČKI BDP RASTE ZA 3 ODSTO Potpuni oporavak privrede tek za dve godine
Ekonomski institut DIW iz Berlina očekuje oporavak nemačke privrede u tekućem tromesečju od pada izazvanog pandemijom korona virusa. Nemačka privreda će verovatno zabeležiti rast... NEMAČKI BDP RASTE ZA 3 ODSTO Potpuni oporavak privrede tek za dve godine

Ekonomski institut DIW iz Berlina očekuje oporavak nemačke privrede u tekućem tromesečju od pada izazvanog pandemijom korona virusa.

Nemačka privreda će verovatno zabeležiti rast od tri odsto u tekućem kvartalu u odnosu na prethodni, oporavljajući se delimično od pada koji je uzrokovala pandemija, objavio je u sredu Institut DIW.

„Ima signala koji jasno ukazuju na oporavak, ali uprkos snažnom rastu, verovatno će biti potrebne dve godine da bi se nadoknadio istorijski pad, koji je zabeležen proletos“, navedeno je u saopštenju, koje prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.