Adidas se oslobađa zaliha četiri miliona pari obuće

Online prodaja preostalih Yeezy patika iznad očekivanja

BiznisEUFirme u fokusu

25.7.2023 10:15 Autor: Vladimir Jokanović 1

Online prodaja preostalih Yeezy patika iznad očekivanja Online prodaja preostalih Yeezy patika iznad očekivanja
Kompanija Adidas dobila je porudžbine u vrednosti većoj od 508 miliona evra za četiri miliona pari neprodatih patika Yeezy, što je bolje od „najoptimističnije... Online prodaja preostalih Yeezy patika iznad očekivanja

Kompanija Adidas dobila je porudžbine u vrednosti većoj od 508 miliona evra za četiri miliona pari neprodatih patika Yeezy, što je bolje od „najoptimističnije ocene kompanije“.

Snažna potražnja za prvom serijom u online prodaji potencijalno bi mogla da spasi nemačku kompaniju sportske opreme od preduzimanja velikog otpisa preostalih zaliha, prenosi Reuters, pozivajući se na Financial Times.

Adidas je u oktobru prestao da prodaje Yeezy patike nakon što je raskinuo partnerstvo sa američkim rep muzičarem Kanje Vestom (Kanye West) zbog njegovih antisemitskih izjava. Muzičar je u međuvremenu promenio ime u Ye, ali milioni pari obuće ostali su u magacinima. Njihova maloprodajna cena je oko 200 dolara.

Gubitak visoko profitabilne linije pogodio je prodaju nemačke kompanije u prvom kvartalu ove godine za oko 440 miliona dolara i oborio vrednost akcija. Međutim, snažna potražnja za neprodatim patikama nadvladala je strah Adidasa da bi novi ispadi pevača mogli da im nanesu štetu.

Kompanija Adidas najavila je u maju da će donirati deo prihoda od prodaje organizacijama koje se bore protiv antisemitizma i rasizma. Razgovori o tome koliko će biti donirano pojedinačnim dobrotvornim organizacijama su u toku, a reč je o američkim i kineskim organizacijama koje će podeliti oko 8,5 miliona evra.

  • SHALIMAR

    25.7.2023 #1 Author

    Vecina zeli te patike,znali su da ce ih prosati,sigurno ne bi ostale u magacinima…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...