Najveća akvizicija OTP grupe

OTP banka preuzela slovenačku Novu KBM banku

BankeEUInvesticije

8.2.2023 08:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

OTP banka preuzela slovenačku Novu KBM banku OTP banka preuzela slovenačku Novu KBM banku
Mađarska OTP bankarska grupacija saopštila je u utorak da je završeno preuzimanje druge po veličini slovenačke banke Nova KBM, nakon što su dobijene sve... OTP banka preuzela slovenačku Novu KBM banku

Mađarska OTP bankarska grupacija saopštila je u utorak da je završeno preuzimanje druge po veličini slovenačke banke Nova KBM, nakon što su dobijene sve saglasnosti regulatornih tela.

Preuzimanje je najavljeno 31. maja 2021. godine kada su OTP i vlasnik Nove KBM, Apolo global menadžment zaključili kupoprodajni sporazum. Pored Apola i EBRD je imala 20 odsto vlasništva u Novoj KBM banci, objavio je portal dnevnog lista Danas.

Mađarska grupacija nazvala je saopštenju tu akviziciju najvećom u istoriji grupe.

Sa tržišnim učešćem od 20,7 odsto, prema podacima iz septembra 2022. godine i više od 1.500 zaposlenih na kraju prošle godine Nova KBM je druga banka po veličini u Sloveniji, naveo je „Danas“.

Sa ovim preuzimanjem, OTP grupa koja već posluje u Sloveniji preko SKB banke koju su kupili 2019. godine skočiće na oko 30 odsto tržišta i biće najveća banka po obimu kredita i depozita.

OTP je u Srbiji kupila Vojvođansku i Societe Generale banku i druga je po veličini aktive na tržištu, prema podacima iz septembra 2022. godine.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...