u kašnjenju otplate bilo 2,9 odsto ukupnih pozajmica

Udruženje banaka Srbije: U januaru pad kredita privrede, blagi rast zajmova stanovništva

BankeNovacSrbija

6.2.2023 11:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Udruženje banaka Srbije: U januaru pad kredita privrede, blagi rast zajmova stanovništva Udruženje banaka Srbije: U januaru pad kredita privrede, blagi rast zajmova stanovništva
Ukupni krediti privrede, građana i preduzetnika u Srbiji na kraju januara ove godine iznosili su oko 3.319 milijarde dinara, što je za 0,8 odsto... Udruženje banaka Srbije: U januaru pad kredita privrede, blagi rast zajmova stanovništva

Ukupni krediti privrede, građana i preduzetnika u Srbiji na kraju januara ove godine iznosili su oko 3.319 milijarde dinara, što je za 0,8 odsto manje nego u decembru 2022, objavilo je danas Udruženje banaka Srbije.

Pozajmice privrede bile su oko 1.821 milijardu dinara i manje su za 1,4 odsto nego u decembru, a preduzetnika oko 69,8 milijardi dinara, što je pad od 2,2 odsto.

Dug stanovništva bankama uvećan je 0,1 odsto, na 1.428 milijardi dinara.

Među kreditima stanovništvu gotovinski su u januaru bili manji za 0,4 odsto nego u decembru, potrošački su smanjeni jedan odsto, a zajmovi za refinansiranje 1,6 odsto. Poljoprivredni krediti su uvećani jedan odsto i stambeni 0,7 odsto.

U kašnjenju otplate na kraju januara bilo je 2,9 odsto ukupnih bankarskih pozajmica, dok ih je u decembru bilo 2,8 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.