dobavljači značajno zadovoljniji od proizvođača

Poboljšanje ekonomskih uslova u nemačkoj auto-industriji

AutomobiliBiznisEUFirme u fokusu

6.5.2023 11:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Poboljšanje ekonomskih uslova u nemačkoj auto-industriji Poboljšanje ekonomskih uslova u nemačkoj auto-industriji
Ekonomski uslovi za nemačke proizvođače automobila i njihove dobavljače blago su se poboljšali u aprilu, pokazalo je najnovije istraživanje instituta za ekonomska istraživanja Ifo.... Poboljšanje ekonomskih uslova u nemačkoj auto-industriji

Ekonomski uslovi za nemačke proizvođače automobila i njihove dobavljače blago su se poboljšali u aprilu, pokazalo je najnovije istraživanje instituta za ekonomska istraživanja Ifo. Ovde su dobavljači značajno zadovoljniji postojećim stanjem od proizvođača.

Pokazatelj trenutnih uslova za proizvođače automobila porastao je sa 19,3 boda u martu na 23,7 bodova u aprilu, prenosi Mina, pozivajući se na SEEbiz.

Ocena dobavljača o trenutnom stanju porasla je u aprilu s 34,6 bodova na 35,2 boda.

„Dobavljači automobilske industrije i dalje su mnogo zadovoljniji trenutnom situacijom od proizvođača“, objasnio je direktor Ifo centra za industrijsku organizaciju i nove tehnologije Oliver Falk (Oliver Falck).

Očekivanja proizvođača automobila nisu se značajnije popravila u aprilu. Pokazatelj očekivanja u aprilu je iznosio 2,2 boda, što je jedan bod više nego prethodni mesec.

Među dobavljačima dodatno je ojačao pesimističan pogled na budućnost. Pokazatelj je tako pao s minus 5,8 bodova na minus 12,2 boda.

“Aprilski sajam Auto Shanghai bio je jasan signal nemačkoj automobilskoj industriji da konkurencija u novom svetu elektromobilnosti postaje sve oštrija – ne samo na kineskom tržištu, koje je tako važno za nemačke proizvođače automobila, nego i drugde”, objasnio je Falk.

  • BAĆA

    7.5.2023 #1 Author

    Pa kod njih je uvek bilo dobro za industrije

    Odgovori

  • BLIZANAC

    7.5.2023 #2 Author

    Bitno je da se uslovi poboljšavaju

    Odgovori

  • SHALIMAR

    7.5.2023 #3 Author

    Uvek ce biti da je nekome bolji a nekome tezi period u poslu..

    Odgovori

  • MAJA

    8.5.2023 #4 Author

    Usponi i padovi, deo posla, deo svega

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...