Iznos reparacije procenjen na 1,3 biliona evra

Poljska insistira da Nemačka plati štetu iz Drugog svetskog rata

EUU fokusu

6.12.2022 18:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Poljska insistira da Nemačka plati štetu iz Drugog svetskog rata Poljska insistira da Nemačka plati štetu iz Drugog svetskog rata
Poljska neće odustati od zahteva da joj Nemačka plati štetu za razaranja u Drugom svetskom ratu. Zamenik ministra spoljnih poslova Poljske Arkadijuš Mularčik (Arkadiusz... Poljska insistira da Nemačka plati štetu iz Drugog svetskog rata

Poljska neće odustati od zahteva da joj Nemačka plati štetu za razaranja u Drugom svetskom ratu.

Zamenik ministra spoljnih poslova Poljske Arkadijuš Mularčik (Arkadiusz Mularczyk) rekao je da će ako bude potrebe pitanje reparacija pokrenuti i u međunarodnim institucijama.

„Pitanje reparacija je za Poljsku fundamentalno važno, to nije samo političko, već i pitanje dostojanstva Poljske,“ rekao je Mularčik, prenosi agencija DPA.

On je prilikom posete Berlinu istakao da Nemačka ima izbor, ili će sesti za pregovarački sto sa Poljskom, ili će to pitanje biti pokrenuto u svim međunarodnim forumima – u Ujedinjenim nacijama, Savetu Evrope i Evropskoj uniji.

Kao predsednik odgovarajuće komisije poljskog parlamenta, Mularčik je pripremio izveštaj o ratnoj šteti koju je Poljska pretrpela od nacističke Nemačke. Iznos je procenjen na 1,3 biliona evra.

„Nemačka vlada ne može da reši ovu stvar do sledećih izbora. Potreban je dijalog na ovu temu, inače će naše komšije baš da budu u problemu”, ocenio je Mularčik.

  • BIJUTI27

    6.12.2022 #1 Author

    Nemačka bi bankrorirala, kada bi sve države koje su oštetili tražili odštetu..

    Odgovori

  • GOCA BG

    6.12.2022 #2 Author

    I ovo ce morati da dodje na dnevni red,verovatno se prolongira svih ovih godina…

    Odgovori

  • FRUIT04

    11.12.2022 #3 Author

    Sve to dodje na naplatu kad tad… Evo sad ne znaju kako ce I sta ce, ostaju I bez struje… Uplaseni nemci, nisu navikli na restrikcije u bilo kom smislu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...