Podsticaji za bolju prodaju e-vozila

Predlog šefa proizvodnje BMW – električnim automobilima posebna traka na auto-putu

AutomobiliEULifestyle

12.8.2024 09:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Predlog šefa proizvodnje BMW – električnim automobilima posebna traka na auto-putu Predlog šefa proizvodnje BMW – električnim automobilima posebna traka na auto-putu
Šef proizvodnje u BMW Milan Nedeljković predložio je da e-automobili dobiju posebnu traku na auto-putevima, povlašćen pristup gradskim centrima kao i besplatan parking, a... Predlog šefa proizvodnje BMW – električnim automobilima posebna traka na auto-putu

Šef proizvodnje u BMW Milan Nedeljković predložio je da e-automobili dobiju posebnu traku na auto-putevima, povlašćen pristup gradskim centrima kao i besplatan parking, a sve to kako bi se poboljšala prodaja e-vozila.

Nedeljković je u članku objavljenom u subotu u novinama Münchner Merkur zaključio da bi kupci sigurno razmislili o prelasku na e-automobil „kada bi ih u gužvi takva vozila stalno obilazila“, preneo je SeeBiz.

Ocenio je da bi takav povlašćeni tretman bio alternativa planiranoj zabrani motora sa unutrašnjim sagorevanjem u EU, a smatra i da državni podsticaji za kupovinu e-vozila dugoročno „nisu razumni“.

„Uprkos kritikama na račun Nemačke kao proizvodne lokacije, BMW ovde značajno povećava proizvodnju“, rekao je Nedeljković, koji je i član uprave čuvene kompanije, i naveo da će BMW ove godine u Nemačkoj proizvesti više od milion automobila.

Podsetio je da je ta kompanija uložila pet milijardi evra u nemačke pogone u poslednjih pet godina i da je profitabilna ali i da se suočavaju sa sve manje konkurentnim uslovima poslovanja, zbog birokratije, skupe energije i visokih troškova proizvodnje.

„Industriji je takođe potrebna čvrsta mreža saobraćajnica, pouzdana železnička usluga i digitalna infrastruktura“, dodao je.

„Trenutno, međutim, doživljavamo egzodus industrijskih kompanija, posebno među preduzećima srednej veličine i među dobavljačima a ono što nam je potrebno je upravo suprotno tome – i to je korišćenje novih tehnologija“, poručio je Nedeljković u tekstu za Münchner Merkur

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.