Buduće joint venture preduzeće biće registrovano u UK

Renault i Geely ulažu sedam milijardi evra u razvoj pogonskih sistema

EU

13.7.2023 09:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Renault i Geely ulažu sedam milijardi evra u razvoj pogonskih sistema Renault i Geely ulažu sedam milijardi evra u razvoj pogonskih sistema
Francuski proizvođač automobila Renault i kineski Geely, vlasnik Volvo Cars, objavili su u utorak da su potpisali sporazum o saradnji i ulaganju do sedam... Renault i Geely ulažu sedam milijardi evra u razvoj pogonskih sistema

Francuski proizvođač automobila Renault i kineski Geely, vlasnik Volvo Cars, objavili su u utorak da su potpisali sporazum o saradnji i ulaganju do sedam milijardi evra za razvoj pogonskih sistema za hibridna i vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, preneo je SeeBiz pozivajući se na Reuters i Poslovni dnevnik.

Renault i Geely će ravnopravno učestvovati u vlasništvu nad novom kompanijom koja će imati 17 fabrika motora, pet centara za istraživanje i razvoj na tri kontinenta. Joint venture kompanija će zapošljavati 19.000 radnika, dok se godišnji proizvodni kapacitet procenjuje na do pet miliona motora sa unutrašnjim sagorevanjem, hibridnih i plug-in hibridnih motora i menjača.

Zajedničko preduzeće je, kako navodi Reuters, usmereno na proizvodnju efikasnijih motora sa unutrašnjm sagorevanjem i hibridnih sistema u trenutku kada je fokus većeg dela autoindustrije na prelazu na isključivo električna vozila.

Renault je u saopštenju povodom objavljivanja sporazuma sa Geely naveo da saudijska kompanija Aramco procenjuje mogućnost strateške investicije u novu kompaniju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...