Nemački avio-prevoznik uložiće žalbu

Sud EU poništio odluku o dodeli šest milijardi evra Lufthansi

EU

10.5.2023 13:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Sud EU poništio odluku o dodeli šest milijardi evra Lufthansi Sud EU poništio odluku o dodeli šest milijardi evra Lufthansi
Opšti sud EU poništio je raniju odluku Evropske komisije da avio-prevozniku Lufthansi dodeli šest milijardi evra pomoći za brobru protiv pandemijskih negativnih efekata. Sud... Sud EU poništio odluku o dodeli šest milijardi evra Lufthansi

Opšti sud EU poništio je raniju odluku Evropske komisije da avio-prevozniku Lufthansi dodeli šest milijardi evra pomoći za brobru protiv pandemijskih negativnih efekata.

Sud je u svom obrazloženju konstatovao da je odluka EK sadržala “nekoliko grešaka” i da je Brisel pogrešio kada je smatrao da Lufthansa „nije bila u stanju da dobije finansijska sredstva na tržištima kapitala za svoje tadašnje potrebe”.

Kako piše Financial Times, regulatori EU odobrili su šest milijardi evra državne pomoći za pomoć nemačkoj kompaniji, pošto je nemačka vlada nastojala da kupi 20 odsto udela u najvećem avio-prevozniku evrozone, kako bi sprečila njegov kolaps u periodu obustave letova.

Evropska komisija, izvršna ruka EU, nije odmah odgovorila na zahtev za komentar novinara Financial Timesa. Lufthansa je, s druge strane, objavila da će uložiti žalbu na presudu.

  • SUNCE

    10.5.2023 #1 Author

    Mislim da EK nije u pravu jer zbog zatvaranja svih zemalja u doba korone poslovanje avio kompanija je bilo na 0.

    Odgovori

  • Jj992

    10.5.2023 #2 Author

    Zato ce imati dosta vremena da ostvari profit ponovo, sigurno nece propasti, kako god da odluce po zalbi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...