Novi 11. paket evropskih sankcija Rusiji

Zabranjen uvoz nafte kroz severni krak naftovoda „Družba“

EU

23.6.2023 15:23 Autor: Vladimir Jokanović 0

Zabranjen uvoz nafte kroz severni krak naftovoda „Družba“ Zabranjen uvoz nafte kroz severni krak naftovoda „Družba“
Evropska unija proglasila je u petak 11. paket antiruskih sankcija, koji pored novih sankcija treba da osigura bolje sprovođenje ranije usvojenih sankcija. Pod udarom... Zabranjen uvoz nafte kroz severni krak naftovoda „Družba“

Evropska unija proglasila je u petak 11. paket antiruskih sankcija, koji pored novih sankcija treba da osigura bolje sprovođenje ranije usvojenih sankcija. Pod udarom 11. paketa evropskih sankcija našli su se šefovi više regiona u Rusiji, nekoliko novinara, Wagner centar, kao i grupa kompanija za sajber bezbednost, Positive Tehnolgies.

EU je takođe zabranila pumpanje ruske nafte kroz severni krak naftovoda „Družba“, prenosi Komersant. Zabranila je i tranzit kroz Rusiju robe i tehnologija koje mogu da doprinesu razvoju njenih vojno-tehnološkog i energetskog sektora. EU je takođe zabranila prodaju intelektualnih prava Rusiji i omogućila pristup takvoj robi i tehnologijama.

Pod sankcije EU potpala je ukupno 71 osoba, kao i 33 pravnih lica. Među njima su gubernatori Voronješke, Stavropoljske, Krasnodarske, Magadanske i Kamčatske oblasti i šef Republike Adigeje Murat Kumpilov.

Pod ograničenje je potpao biznismen Artem Usa, čiji je otac u SAD optužen za zaobilaženje sankcija Rusiji. Na spisku se našlo i nekoliko oficira, a pod sankcije su potpale Međunarodna banka za poravnanje i Banka – Centar za međunarodna poravnanja. Protiv banaka su uvedene sankcije zbog rada na ukrajinskim teritorijama koje je Rusija proglasila svojim.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...