restriktivne mere i u narednih šest meseci

EU produžila ekonomske sankcije Rusiji

EU

27.1.2023 14:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

EU produžila ekonomske sankcije Rusiji EU produžila ekonomske sankcije Rusiji
Savet Evropske unije produžio je u petak važenje restriktivnih mera usmerenih na specifične sektore ekonomije Ruske Federacije za šest meseci, do 31. jula. Sankcije... EU produžila ekonomske sankcije Rusiji

Savet Evropske unije produžio je u petak važenje restriktivnih mera usmerenih na specifične sektore ekonomije Ruske Federacije za šest meseci, do 31. jula.

Sankcije su prvi put uvedene 2014. kao odgovor na ruske aktivnosti na destabilizaciji situacije u Ukrajini. Ekonomske sankcije znatno su proširene od februara 2022, godine, nakon agresije Rusije na Ukrajinu.

Trenutno sankcije obuhvataju širok raspon sektorskih mera, uključujući ograničenja na trgovinu, finansiranje, u sektoru tehnologije i proizvoda dvostruke namene, industrije, transporta i luksuzne robe, saopštio je Savet, prenela je Beta.

Takođe uključuju zabranu uvoza ili transfera morskim putem sirove nafte i naftnih proizvoda iz Rusije u EU, isključenje više ruskih banaka iz mehanizma SWIFT i suspenziju emitovanja i davanja dozvola za rad medijima koji imaju podršku Kremlja i šire dezinformacije.

Pored ekonomskih sankcija Ruskoj Federaciji zbog Ukrajine, na snazi su i druge vrste mera poput diplomatskih i mera protiv pojedinaca i entiteta.

  • SUNCOKRET

    27.1.2023 #1 Author

    Stvarno se Evropa ponaša kao Američki vazal. Donose odluke i na svoju štetu ako im Amerika tako naredi.Vazno je da oni šalju tenkove u Ukrajinu i džabe im bilo koje sankcije kada na taj način podržavaju rat.

    Odgovori

  • GOCA BG

    27.1.2023 #2 Author

    Apsurdno je i komentarisati vise poteze EU od strane Amerike prema Rusiji…

    Odgovori

  • kaćica

    29.1.2023 #4 Author

    I EU nekoga slusa i po tome radi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...