ulaganja od 210 miliona dinara

Euroin planira proširenje proizvodnih kapaciteta u Kuli

Firme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

28.7.2021 16:53 Autor: Miljan Paunović 0

Euroin planira proširenje proizvodnih kapaciteta u Kuli Euroin planira proširenje proizvodnih kapaciteta u Kuli
Italijanska fabrika za proizvodnju obuće Euroin, koja je 2018. godine otvorila proizvodni pogon u Kuli, planira proširenje proizvodnih kapaciteta u toj opštini. Prema rečima... Euroin planira proširenje proizvodnih kapaciteta u Kuli

Italijanska fabrika za proizvodnju obuće Euroin, koja je 2018. godine otvorila proizvodni pogon u Kuli, planira proširenje proizvodnih kapaciteta u toj opštini.

Prema rečima Vladana Krtolice, rukovodioca proizvodnog pogona u Kuli, u izgradnju koja uskoro treba da počne biće uloženo oko 210 miliona dinara, a polovina sredstava dobijena je od Fonda za razvoj, piše eKapija.

– Novi objekat, koji je zapravo nastavak naše investicije u Kuli koju sprovodimo u tri faze, imaće proizvodnu površinu od 2.600 m2. U planu je da se ovaj drugi pogon od ukupno tri planirana u Kuli završi za šest meseci i već smo primili desetak radnika, a plan je da ih u novom pogonu zaposlimo ukupno 80 – rekao je Krtolica.

U novom pogonu će biti instalirane dve nove proizvodne linije, pa će ih u čitavoj fabrici biti ukupno pet, a proizvodni kapaciteti povećaće se za najmanje 30 odsto.

Krtolica podseća da Euroin, koji proizvodi gornje delove obuće za italijansku kompaniju Marco shoes, osim u Kuli ima fabrike i u Ugrinovcima, Kosjeriću i u Feketiću.

– I u ovim fabrikama planiramo nova zapošljavanja i povratak poslovanja na nivo pre korone – dodao je on.

EUROIN DOO ZEMUN-UGRINOVCI

XXV NOVA 73, 11080 Beograd (Zemun), Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
6.826.778,51 (2019)
Broj zaposlenih:
(2019)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...