Posrnula kompanija nastavlja s prodajom

Evergrande nudi stanove s popustima za vreme kineskog praznika

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

28.4.2022 08:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Evergrande nudi stanove s popustima za vreme kineskog praznika Evergrande nudi stanove s popustima za vreme kineskog praznika
Kompromitovana kineska grupacija Evergrande cilja prodaju nekretnina u iznosu od oko milijardu juana (oko 152,26 miliona dolara) za vreme predstojećeg praznika Zlatne nedelje u... Evergrande nudi stanove s popustima za vreme kineskog praznika

Kompromitovana kineska grupacija Evergrande cilja prodaju nekretnina u iznosu od oko milijardu juana (oko 152,26 miliona dolara) za vreme predstojećeg praznika Zlatne nedelje u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu. Kako ističe Reuters, ova graditeljska firma nudi stanove s popustima. 

Sa dugovima naraslim do 300 milijardi dolara, Evergrande se bori da nastavi građevinske radove i isporuči nekretnine kupcima, rekavši ovog meseca da je izgradnja nastavljena na 95 odsto započetih projekata.

Kompanija nudi posebne popuste na 10.000 stanova u 413 projekata kako bi podstakla prodaju u prazničnom periodu.

U 2021. godini Evergrande je zabeležio ugovorenu prodaju od 443 milijarde juana, što je pad od 39 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Nije otkriven cilj prodaje za 2022. godinu, a kompanija je prestala i da objavljuje ranije redovne mesečne izveštaje.

Zlatna nedelja preklapa se sa Praznikom rada, u periodu od 25. aprila do 4. maja, a najveći „teret“ podneće poslovna jedinica kompanije u provinciji Sečuan.

Evergrande je u svojim agresivnim promocijama nudio popuste od 30 odsto tokom praznika Zlatne nedelje 2020. godine, pre nego što je upala u dužničku krizu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...