Bez produžetka spornog programa

Evropska unija ne podržava ekonomsko državljanstvo Crne Gore

RegionVesti

1.6.2021 08:24 Autor: Miljan Paunović 0

Evropska unija ne podržava ekonomsko državljanstvo Crne Gore Evropska unija ne podržava ekonomsko državljanstvo Crne Gore
Ministar ekonomskog razvoja Crne Gore Jakov Milatović rekao je da njegovo ministarstvo nema spisak lica kojima je dodeljeno ekonomsko državljanstvo, ali je dodao da... Evropska unija ne podržava ekonomsko državljanstvo Crne Gore

Ministar ekonomskog razvoja Crne Gore Jakov Milatović rekao je da njegovo ministarstvo nema spisak lica kojima je dodeljeno ekonomsko državljanstvo, ali je dodao da se taj program neće produžavati, budući da ga Evropska unija ne podržava.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Dejan Đurović, kazao je da “udaranje sankcija” neće ništa dobro doneti Crnoj Gori kada je reč o turističkoj sezoni, piše Rtcg.me. Đurović je tražio da Vlada objavi imena 67 građana koji su dobili ekonomsko državljanstvo.

“Ko su počasni državljani koji su dobili pasoš i čime su ga zaslužili?”, pitao je Đurović.

Ministar Milatović je odgovorio da se Ministarstvo unutrašnjih poslova bavi ekonomskim državljanstvima, te da on nema spisak onih koji ga poseduju.

Napomenuo je da se program dodeljivanja ekonomskog državljanstva neće produžavati.

“Ovaj program može usporiti proces pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji”, kazao je Milatović.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...