Kompanija Meta predstavila kvartalni izveštaj

Facebook ponovo zarađuje

BiznisHi-techNovacSvetVesti

28.4.2022 08:46 Autor: Vladimir Jokanović 2

Facebook ponovo zarađuje Facebook ponovo zarađuje
Facebook je prestao da gubi korisnike u 2022. godini iako je njegov vlasnik prijavio najsporiji rast prihoda u poslednjih 10 godina. Broj aktivnih korisnika... Facebook ponovo zarađuje

Facebook je prestao da gubi korisnike u 2022. godini iako je njegov vlasnik prijavio najsporiji rast prihoda u poslednjih 10 godina. Broj aktivnih korisnika Facebooka porastao je na 1,96 milijardi u prva tri meseca tekuće godine, saopštila je matična kompanija Meta.

To je označilo preokret u odnosu na prošlu godinu, kada je društvena mreža prvi put prijavila pad broja korisnika, prenosi BBC. Taj pad izbrisao je milijarde dolara tržišne vrednosti kompanije. Od kada su u februaru objavljeni podaci o padu broja korisnika, vrednost akcija kompanije prepolovljena je.

Međutim, vrednost akcija porasla za 19 odsto nakon što je Facebook objavio rezultate za prvi kvartal tekuće godine. „Više ljudi danas koristi naše usluge nego ikada ranije“, rekao je prvi čovek kompanije Meta Mark Zakerberg (Mark Zuckerberg), koji je osnovao Facebook 2004. godine.

Ipak, Meta, koja poseduje Instagram i WhatApp prijavila je najsporiji rast prihoda u poslednjoj deceniji. Prihodi u prvom kvartalu ove godine porasli su za sedam odsto u odnosu na 2021. godinu, dostigavši 27,9 milijardi dolara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...