Čelnici fudbalskog kluba odustali od dogovora sa firmom CVC Capital Partners

FC Barcelona pregovara sa Bankom Amerike o prodaji televizijskih prava

BiznisLifestylePoslovanjeVesti

3.6.2022 19:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

FC Barcelona pregovara sa Bankom Amerike o prodaji televizijskih prava FC Barcelona pregovara sa Bankom Amerike o prodaji televizijskih prava
Španski fudbalski klub FC Barcelona pregovara sa Bankom Amerike (BofA) o prodaji televizijskih prava u vrednosti od 600 miliona evra (645 miliona dolara). Čelnici... FC Barcelona pregovara sa Bankom Amerike o prodaji televizijskih prava

Španski fudbalski klub FC Barcelona pregovara sa Bankom Amerike (BofA) o prodaji televizijskih prava u vrednosti od 600 miliona evra (645 miliona dolara).

Čelnici kluba su vodili intenzivne pregovore sa firmom privatnog kapitala CVC Capital Partners u vezi sa osam odsto prava na emitovanje, ali su odlučili da se povuku i sada analiziraju alternativnu ponudu koja je stigla iz Banke Amerike, piše Bloomberg, pozivajući se na novinski portal El Confidencial.

Članovi fudbalskog kluba pripremaju se za glasanje na kome će se 16. juna odlučivati o prodaji 25 odsto televizijskih prava.

S druge strane, predstavnici kompanije Goldman Sachs su za kompaniju El Confidencial saopštili da su u toku pregovori sa španskim klubom u vezi sa produžavanjem finansijske podrške. Zajmodavac je klubu prethodno odobrio kredit u vrednosti od 525 miliona evra.

Banka Amerike je, takođe, jedna od institucija koje finansiraju obnovu stadiona fudbalskog kluba Real Madrid.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...