Novo dostignuće NBA zvezde

Lebron postao milijarder

LifestyleNovacSvetVestiZanimljivosti

3.6.2022 12:22 Autor: Vladimir Jokanović 13

Lebron postao milijarder Lebron postao milijarder
Američka košarkaška zvezda Lebron Džejms (Lebron James) postao je milijarder kada se saberu njegovi neoporezovani prihodi od igračkih ugovora, reklama i investicija. Magazin Forbes... Lebron postao milijarder

Američka košarkaška zvezda Lebron Džejms (Lebron James) postao je milijarder kada se saberu njegovi neoporezovani prihodi od igračkih ugovora, reklama i investicija. Magazin Forbes saopštio je da je Džejms „maksimizirao svoj posao“ i da je ostvario više od 1,2 milijarde dolara zarade.

Košarkaš LA Lakers-a postao je prvi milijarder među aktivnim košarkašima. Njegova ukupna zarada od ugovora sa tri različita tima tokom proteklih 19 sezona u NBA ligi iznosi 383 miliona dolara, a Džejms je „zaradio više od 900 miliona dolara od drugih poslovnih poduhvata“, prenosi CNN.

Pored unosnih poslova reklamiranja kompanija Nike, AT&T, PepsiCo i Walmart, Džejms je ulagao novac u startap kompanije Tonal i Lift, kao i lanac restorana Blaze Pizza. On je takođe investirao novac u TV i filmski studio SpringHill Entertainment, koji je producirao nastavak filma „Space Jam“. Džejms je i glumio u ovom filmu koji je zaradio 163 miliona dolara.

Jedini košarkaš milijarder pored njega je Majkl Džordan (Michael Jordan) koji je igrao u prvom delu filma „Space Jam“. Džordan je međutim postao milijarder deceniju nakon okončanja igračke karijere, zahvaljujući uspešnom investiranju u NBA tim Charlotte Hornets.

Džejms je svojevremeno izjavio da sanja da postane milijarder. „To je moj najveći cilj. Očigledno želim da maksimalno uvećam svoj posao. I ako slučajno budem sportista koji je zaradio milijardu dolara, biću uzbuđen“, naveo je Džejms 2014. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...