FINANSIJSKI REGULATORI STALI NA CRTU NAJBOGATIJEM KINEZU Berze u Šangaju i Hongkongu stopirale listiranje akcija Ant Group

BerzaNovacSvetVesti

4.11.2020 11:01 Autor: Marko Miladinović 0

FINANSIJSKI REGULATORI STALI NA CRTU NAJBOGATIJEM KINEZU Berze u Šangaju i Hongkongu stopirale listiranje akcija Ant Group FINANSIJSKI REGULATORI STALI NA CRTU NAJBOGATIJEM KINEZU Berze u Šangaju i Hongkongu stopirale listiranje akcija Ant Group
Manje od 48 sati pre najavljenog puštanja u promet akcija tehnološko finansijskog diva Ant Group, kineski regulatori odložili su potencijalno najveći IPO u istoriji... FINANSIJSKI REGULATORI STALI NA CRTU NAJBOGATIJEM KINEZU Berze u Šangaju i Hongkongu stopirale listiranje akcija Ant Group

Manje od 48 sati pre najavljenog puštanja u promet akcija tehnološko finansijskog diva Ant Group, kineski regulatori odložili su potencijalno najveći IPO u istoriji globalnog berzanskog poslovanja.

Svetski analitičari složili su se u proceni da će inicijalna javna ponuda Ant Group na dve berze odjednom dosegnuti čak 37 milijardi američkih dolara trgovanja u jednom danu, o čemu više možete da pročitate OVDE.

Međutim, novi razvoj događaja doveo je do naglog pada vrednosti akcija holdinga Alibaba od čak 8 odsto.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Alibaba je krovna kompanija iz koje je ponikao Ant Group, čiji vlasnik je najbogatiji Kinez, Džeka Ma (Jack Ma).

Prvi potez u obustavi IPO načinila je Šangajska berza, svojom odlukom da suspenduje plasman akcija pomenute kompanije, posle čega je Džek Ma doneo odluku da povuče njihovo puštanje i na berzi u Hongkongu.

Zapadni mediji podsećaju da se Ma, zajedno sa vodećim direktorima svoje grupacije, pre dva dana našao na sastanku sa državnim finansijskim regulatorima, koji su najavljivali „oštriju proveru poslovanja“ online finansijskih usluga koje nudi Ant Group. Na prvom mestu, online kreditiranja korisnika.

Posle neočekivanog preokreta Džek Ma se još uvek nije obratio javnosti. S druge strane, svetski mediji uglavnom ocenjuju ovaj korak kao dokazivanje autoriteta državnih institucija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...