FIRME U SRBIJI POLAKO STAJU NA NOGE Od marta oko 60.000 novozaposlenih zahvaljujući merama podrške, kaže Atanasković

PoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

21.12.2020 16:36 Autor: Ljiljana Begović 2

FIRME U SRBIJI POLAKO STAJU NA NOGE Od marta oko 60.000 novozaposlenih zahvaljujući merama podrške, kaže Atanasković FIRME U SRBIJI POLAKO STAJU NA NOGE Od marta oko 60.000 novozaposlenih zahvaljujući merama podrške, kaže Atanasković
Ministarka privrede Anđelka Atanasković izjavila je da je zahvaljujući merama podrške u novembru bilo za oko 60.000 novozaposlenih više nego u martu kada je... FIRME U SRBIJI POLAKO STAJU NA NOGE Od marta oko 60.000 novozaposlenih zahvaljujući merama podrške, kaže Atanasković

Ministarka privrede Anđelka Atanasković izjavila je da je zahvaljujući merama podrške u novembru bilo za oko 60.000 novozaposlenih više nego u martu kada je počela epidemija Covid-19, kao i da se privrednici polako oporavljaju.

„Vidimo da broj novozaposlenih i dalje raste i da su privredni subjekti počeli malo da se oporavljaju i priremaju za sledeću godinu“, rekla je Atansković i dodala da je Srbija ove godine za mere podrške izdvojila oko šest milijardi evra i ističe da smo jedna od retkih zemalja koja je našla pravu meru da pomogne svoju privredu u pandemiji.

„Preduzeli smo sve da pomognemo našim privrednicima, mikro, malim i srednjim preduzećima, našli pravu meru za održanje njihove likvidnosti i očuvanje radnih mesta“, naglasila je Atansković.

Foto:privreda.gov.rs

Više od 160 mlijardi dinara je prošlo kroz razdeo Ministarstva privrede za pomoć likvidnosti i podsticaj zaposlenosti i pomoć je pružena za oko 250.000 naših privrednih subjekata.

Atanasković je naglasila da se smirivanje krize očekuje u narednoj godini i dodaje da će to ministarstvo pratiti situaciju i pokušati da reagujemo na odgovarajući način.

Dinari
Foto: Shutterstock

Ministarka je, na Završnoj konferenciji projekta „Podrška Vladi Srbije u suzbijanju sive ekonomije 2018-20″ i finale Poreske debate – Izlaz iz sive ekonomije – Nova rešenja za novo vreme“, ukazala na značaj promene svesti u društvu o pitanju sive ekonomije.

Istakla je da građani treba da shvate da se sivom ekonomijom ne krade od države već od građana i onih u privredi koji legalno rade.

„Neće biti ni puteva, ni bolnica niti drugih stvari, kao ni mogućnosti za pomoć privredi kroz subvencije ako imamo sivu ekonomiju“, naglasila je Atanasković.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...