avio-kompanija beleži rast profita i broja putnika

Flydubai povećao prihode za 86 odsto

Firme u fokusuSvetTurizamU fokusuVesti

9.3.2022 11:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Flydubai povećao prihode za 86 odsto Flydubai povećao prihode za 86 odsto
Kompanija flydubai saopštila je da je u prošloj godini zabeležila profit od 229 miliona dolara. Ukupni prihodi su blizu 1,5 milijarde dolara, što u... Flydubai povećao prihode za 86 odsto

Kompanija flydubai saopštila je da je u prošloj godini zabeležila profit od 229 miliona dolara. Ukupni prihodi su blizu 1,5 milijarde dolara, što u poređenju sa rezultatima iz 2020. godine predstavlja rast od 86 procenata.

Porast od 76 odsto je zabeležen i u broju prevezenih putnika, ukupno 5,6 miliona, a ukupna popunjenost sedišta (seat factor) iznosila je 69 odsto.

„Sjajni rezultati koje je kompanija flydubai objavila za 2021. godinu stižu nakon veoma izazovnog dvogodišnjeg perioda koji je bio rezultat pandemije Covid-19. Odluke rukovodstva Ujedinjenih Arapskih Emirata, koje su donele primenu preventivnih bezbednosnih mera duž celog putovanja, posetiocima su pružile poverenje za putovanje u Dubai, što je rezultiralo u godišnjem porastu broja putnika za 76 odsto. Ostajemo dobro pozicionirani za dočekivanje putnika širom naše mreže, do Dubaija i dalje. Flydubai je sastavni deo industrija putovanja i turizma Dubaija“, rekao je šeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, predsednik kompanije flydubai.

U prošloj godini pokrenute su 22 nove rute, od kojih se 13 odnosi na destinacije koje ranije nisu bile pokrivene iz Dubaija.

Sa popuštanjem restrikcija za putovanja širom mreže kompanija flydubai je zabeležila rast tražnje za putovanjima.

U januaru 2020. godine flydubai je imao 5.701 letova. Nivoi pre pandemije premašeni su u decembru 2021, kada je kompanija imala 6.430 letova.

Flydubai je zabeležio rast tražnje za letovima sa presedanjem, sa 34 odsto putnika koji su presedali širom flydubai mreže ili kroz deljenje kodova (codeshare) sa kompanijom Emirates.

Strategija avio-kompanije za godinu koja je pred nama je doprinos ponovnoj izgradnji sektora putovanja nakon pandemije.

Kompanija flydubai očekuje isporuku dvadeset Boeing 737 MAX 8 aviona, koji će doprineti daljem razvoju proizvoda kompanije i podržati njen budući razvoj. Ovi avioni će biti angažovani širom mreže kako bi klijentima pružili mogućnost da putuju češće i na više destinacija.

  • Milovan94

    9.3.2022 #1 Author

    Svaka njima čast kada su za vreme krize povećali prihode

    Odgovori

  • GOCA BG

    9.3.2022 #3 Author

    Pa i mi smo sto se Rusije tice…

    Odgovori

  • MAJA

    9.3.2022 #4 Author

    Retkost čuti da su aviokompanije povećale prihode….sve low cost aviokompanije su se ugasile posle pandemije

    Odgovori

  • MAJALG

    17.3.2022 #5 Author

    Sinonim uspesnog poslovanja, mnogi bi mogli da vide kako se jedna kompanija usprsno razvija, i dostizu ove visine.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...