Tranzicija legendarnog proizvođača automobila

Ford ulaže dodatnih 20 milijardi u proizvodnju električnih vozila

AutomobiliLifestyleSvetVesti

2.2.2022 09:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Ford ulaže dodatnih 20 milijardi u proizvodnju električnih vozila Ford ulaže dodatnih 20 milijardi u proizvodnju električnih vozila
Kompanija Ford Motor planira da ubrza svoju upotrebu električnih vozila povećavajući ulaganja do 20 milijardi dolara. Program koji predvode bivši stručnjaci kompanija Apple i... Ford ulaže dodatnih 20 milijardi u proizvodnju električnih vozila

Kompanija Ford Motor planira da ubrza svoju upotrebu električnih vozila povećavajući ulaganja do 20 milijardi dolara. Program koji predvode bivši stručnjaci kompanija Apple i Tesla predviđa potrošnju dodatnih 10 do 20 milijardi dolara u narednih pet do 10 godina.

Potencijalna investicija predstavlja dodatak na već planiranih 30 milijardi dolara koje će Ford investirati do 2025. godine, prenosi CNBC, pozivajući se na Bloomberg. To uključuje sedam milijardi dolara koje je kompanija potrošila od 2016. do 2021. godine.

Ford ulaže dodatnih 11,4 milijarde dolara sa južnokorejskom firmom SK Innovation u izgradnju tri fabrike baterija i fabriku elekrtričnih kamiona. Investicije su deo plana „Ford+“ koji je objavljen u maju prošle godine.

Akcije Forda porasle su za 2,7 odsto nakon saznanja da će legendarni proizvođač automobila uložiti dodatnih 10 do 20 milijardi u prelazak na proizvodnju električnih vozila. Restruktuiranje proizvodnje je u toku, a cilj je da od 2025. godine fabrika u potpunosti pređe na izradu električnih vozila.

  • FLAME

    2.2.2022 #1 Author

    Sada će svi polako kao Tesla.

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    2.2.2022 #2 Author

    sve će u budućnosti biti hibridna vozila sto je odlično za očuvanje planete. Tesla je razvila fascinantan model hibrida

    Odgovori

  • ACIKA

    2.2.2022 #3 Author

    Nema sta polako vec su poceli da proizvode skoro svi proizvodjaci barem po jedan auto na struju. Ford proizvodi Mustang Mach-e od 2020 godine ja mislim koji je SUV potpuno na elekticni pogon uskoro ce se pojaviti i verzija za EU trziste.

    Odgovori

  • NINICA

    27.6.2022 #4 Author

    Sas će svaki auto biti kao Tesla!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...