FORD ZATVARA TRI FABRIKE U BRAZILU Američki proizvođač automobila otpušta oko 5.000 zaposlenih

AutomobiliLifestyleSvetVesti

12.1.2021 09:28 Autor: Marija Jovanović 0

FORD ZATVARA TRI FABRIKE U BRAZILU Američki proizvođač automobila otpušta oko 5.000 zaposlenih FORD ZATVARA TRI FABRIKE U BRAZILU Američki proizvođač automobila otpušta oko 5.000 zaposlenih
Američki proizvođač automobila “Ford Motor Co“ saopštio je da će ove godine zatvoriti tri svoje fabrike u Brazilu zbog otežavajućih poreskih uslova izazvanih pandemijom... FORD ZATVARA TRI FABRIKE U BRAZILU Američki proizvođač automobila otpušta oko 5.000 zaposlenih

Američki proizvođač automobila “Ford Motor Co“ saopštio je da će ove godine zatvoriti tri svoje fabrike u Brazilu zbog otežavajućih poreskih uslova izazvanih pandemijom korona virusa.

Predstavnici Forda navode da je ovaj potez usledio u sklopu globalnog plana o restrukturiranju u vrednosti od 11 milijardi dolara, koji je prethodno predvidela američka kompanija, prenosi Reuters.

Vozač
Foto: Pixabay.com

Zatvaranjem fabrika u Brazilu biće pogođeno oko 5.000 zaposlenih, većinom brazilskih državljana, saopštili su iz Forda.

„Znamo da su ovo veoma teške, ali neophodne mere za stvaranje zdravog i održivog poslovanja“, rekao je izvršni direktor Forda Džim Farli (Jim Farley).

Prodaja industrijskih vozila pala je za 26 odsto u Brazilu prošle godine i nema indicija da će se vratiti na nivo iz 2019. do 2023. saopštio je Ford.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...