(FOTO) GRČKA SPREMNA ZA TURISTE Ove sezone, zdravlje na prvom mestu

BiznisEUTurizamVesti

14.6.2020 08:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

(FOTO) GRČKA SPREMNA ZA TURISTE Ove sezone, zdravlje na prvom mestu (FOTO) GRČKA SPREMNA ZA TURISTE Ove sezone, zdravlje na prvom mestu
Zdravstvena sigurnost turista biće ove sezone prioritet za Grčku koja u ponedeljak otvara aerodrome za strane turiste, izjavio je premijer Kirijakos Micotakis tokom posete... (FOTO) GRČKA SPREMNA ZA TURISTE Ove sezone, zdravlje na prvom mestu

Zdravstvena sigurnost turista biće ove sezone prioritet za Grčku koja u ponedeljak otvara aerodrome za strane turiste, izjavio je premijer Kirijakos Micotakis tokom posete ostrvu Santorini, popularnoj turističkoj destinaciji.

Foto: Tanjug

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam na Santoriniji i što mogu da pošaljem poruku da je Grčka spremna da dočeka turiste ovog leta tako što će njihovu bezbednosti i zdravlje staviti na prvo mesto“, rekao je Micotakis.

Foto: Tanjug

Grčka je povećala broj zdravstvenih radnika na svojim ostrvima, a Micotakis je, sa maskom na licu, posetio zdravstvene ustanove i doktore na Santoriniju.

Foto: Printscreen ERTwebtv

Grčka će testirati sve putnike koji dolaze sa aerodroma koji se smatraju visokorizičnim i oni će biti u karantinu do 14 dana, zavisno od rezultata. Putnici koji dolaze sa svih ostalih aerodroma biće testirani po slučajnom uzorku, prenosi Rojters.

Grčku je prošle godine posetilo 33 miliona turista od čega je zemlja imala prihode u iznosu od 19 milijardi evra.

Inače, Grčko ministarstvo zdravlja prijavilo je samo četiri nova slučaja korona virusa za poslednja 24 sata. Preminulih nije bilo, prenosi agencija AP.

Ukupan broj zaraženih u Grčkoj je 3.112, preminulo je 183 osobe od posledica infekcije kovidom-19. Još je 13 pacijenata na respiratorima, a 116 na intenzivnoj nezi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...