veliki pritisci cena energenata ostavljaju posledice

Francuska spremila paket od 20 milijardi evra za pomoć stanovništvu

EUVesti

8.7.2022 12:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Francuska spremila paket od 20 milijardi evra za pomoć stanovništvu Francuska spremila paket od 20 milijardi evra za pomoć stanovništvu
Vlada Francuske predstavila je paket mera vredan 20 milijardi evra, kako bi se pomoglo domaćinstvima koja trpe posledice sukoba u Ukrajini, uključujući rast cena... Francuska spremila paket od 20 milijardi evra za pomoć stanovništvu

Vlada Francuske predstavila je paket mera vredan 20 milijardi evra, kako bi se pomoglo domaćinstvima koja trpe posledice sukoba u Ukrajini, uključujući rast cena hrane i energenata.

Predlog zakona predstavljen je na sednici vlade koja je održana dan nakon što je premijerka Elizabet Born (Elisabeth Borne), u parlamentu detaljno izložila vladinu ekonomsku strategiju, prenosi Mina.

Parlament će diskutovati o merama kasnije ovog meseca, što će biti važan test sposobnosti vlade da upravlja zemljom.

Vlada Francuske je ove mere sastavila u vreme kada je godišnja inflacija dostigla 8,6 odsto u 19 zemalja koje koriste evro, najviše zbog poskupljenja hrane i energenata usled rata u Ukrajini.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...