godina transformacije za Fortenova Group

Frikom prodat Nomad Foods-u za 615 miliona evra

SvetVesti

30.9.2021 16:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Frikom prodat Nomad Foods-u za 615 miliona evra Frikom prodat Nomad Foods-u za 615 miliona evra
Fortenova Group iz Hrvatske obavestila je u četvrtak da su posle dobijanja svih regulatornih odobrenja završili prodaju Nomad Foods-u svoje Poslovne grupe zamrznute hrane,... Frikom prodat Nomad Foods-u za 615 miliona evra

Fortenova Group iz Hrvatske obavestila je u četvrtak da su posle dobijanja svih regulatornih odobrenja završili prodaju Nomad Foods-u svoje Poslovne grupe zamrznute hrane, koju čine Frikom i Ledo.

U poslovnoj grupi pored Frikoma u Srbiji, te Leda u Bosni i Hercegovini i Ledo plusa u Hrvatskoj je i nekoliko povezanih društava na drugim tržištima jugoistočne Evrope, prenosi Tanjug.

Glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova Group Fabris Peruško, istakao je da je ovom transakcijom vrednom 615 miliona evra potvrđena vrednost prodate Poslovne grupe.

„Istovremeno smo u region doveli strateškog partnera koji će nastaviti da razvija posao i da bude posvećen razvoju kultnih Ledovih i Frikomovih brendova“, izjavio je on.

Peruško je izrazio očekivanje da će Nomad Foods biti važan poslovni partner regionalnoj maloprodaji Forten Group-u u budućnosti.

FRIKOM DOO BEOGRAD

Zrenjaninski put bb, Beograd-Palilula, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
107.834.745,99 (2020)
Broj zaposlenih:
(2020)

Kako se navodi, za Fortenova Group 2021. postaje godina transformacije jer je dovršeno i refinansiranje i prenos Mercatora.

Fortenova Group je navela da će sredstva od prodaje Poslovne grupe zamrznute hrane biti iskorišćena za smanjenje zaduženosti te kompanije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...