Brige zbog recesije povlače važne svetske valute

Funta, jen i evro na višedecenijskim najnižim vrednostima prema dolaru  

NovacSvetVesti

8.9.2022 08:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Funta, jen i evro na višedecenijskim najnižim vrednostima prema dolaru   Funta, jen i evro na višedecenijskim najnižim vrednostima prema dolaru  
Britanska funta pala je u četvrtak na najnižu vrednost prema dolaru od 1985. godine. Jedna funta vredela je 1,1406 dolara, javlja francuska novinska agencija... Funta, jen i evro na višedecenijskim najnižim vrednostima prema dolaru  

Britanska funta pala je u četvrtak na najnižu vrednost prema dolaru od 1985. godine. Jedna funta vredela je 1,1406 dolara, javlja francuska novinska agencija AFP. Pad je rezultat predrecesionih briga u Velikoj Britaniji zbog rasta inflacije i troškova energije.

Nedavno su evro i japanski jen takođe zabeležili rekordno nisku vrednost u odnosu na američku valutu. Evro je u utorak dostigao novu najnižu vrednost u gotovo 20 godina, ali se jutros donekle oporavio, piše Mina pozivajući se na Seebiz.

Najniža vrednost zajedničke evropske valute pala je na 0,9864 dolara.

U međuvremenu, jen je početkom meseca skliznuo na novu najnižu vrednost od 1998. godine prema američkom dolaru, jer je jedan dolar koštao 140 jena.

Od tada je japanska valuta nastavila da pada. Dolar se trgovao za 144,33 jena u četvrtak ujutro.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...