bliska saradnja radi jačanja sankcija

G7 pozvao MMF da pruži pomoć Ukrajini do kraja marta

SvetVesti

23.2.2023 18:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

G7 pozvao MMF da pruži pomoć Ukrajini do kraja marta G7 pozvao MMF da pruži pomoć Ukrajini do kraja marta
Ministri finansija članica Grupe sedam najrazvijenijih zemalja sveta (G7) pozvali su u četvrtak Međunarodni monetarni fond (MMF) da pruži novi paket pomoći Ukrajini do... G7 pozvao MMF da pruži pomoć Ukrajini do kraja marta

Ministri finansija članica Grupe sedam najrazvijenijih zemalja sveta (G7) pozvali su u četvrtak Međunarodni monetarni fond (MMF) da pruži novi paket pomoći Ukrajini do kraja marta.

„Pozivamo MMF i Ukrajinu da uspostave kredibilan, ambiciozan, potpuno finansiran program sa odgovarajućim uslovima do kraja marta 2023. godine“, navodi se u zajedničkom saopštenju , sa ministarskog sastanka u Bangaloru, na jugu Indije.

Minisitri G7 koju čine Kanada, SAD, Japan, Francuska, Nemačka, Italija i Velika Britanija dodali su da su sankcije do sada „u velikoj meri oslabile sposobnost Rusije da vodi svoj nezakoniti rat“.

„Nastavićemo da pažljivo pratimo efikasnost sankcija i da preduzimamo nove mere ako bude potrebno. Takođe ćemo nastaviti da blisko sarađujemo sa našim partnerima kako bismo sproveli sankcije i sprečili svaki pokušaj izbegavanja ili zaobilaženja sankcija“, dodaje se u saopštenju.

Ministri G7 su pozvali i druge zemlje da se pridruže sankcijama protiv Rusije.

  • Jovana24

    23.2.2023 #1 Author

    Koje efikasne sankcije…

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    24.2.2023 #2 Author

    Da su im sankcije efikasne ne bi svakih mesec dana uvodili novi paket sankcija.

    Odgovori

  • GOCA BG

    26.2.2023 #3 Author

    Uxkoro ce i 11 paket,ocigledno nema efekta…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...