GASI SE MONTENEGRO AIRLINES U planu osnivanje nove nacionalne avio-kompanije do početka letnje sezone

RegionVesti

24.12.2020 16:09 Autor: Marko Miladinović 0

GASI SE MONTENEGRO AIRLINES U planu osnivanje nove nacionalne avio-kompanije do početka letnje sezone GASI SE MONTENEGRO AIRLINES U planu osnivanje nove nacionalne avio-kompanije do početka letnje sezone
Vlada Crne Gore gasi aviokompaniju Montenegro Airlines i osniva novu kompaniju sa državnim kapitalom, prenose podgorički mediji. „Za kompaniju Montenegro Airlines, uz svu dobru... GASI SE MONTENEGRO AIRLINES U planu osnivanje nove nacionalne avio-kompanije do početka letnje sezone

Vlada Crne Gore gasi aviokompaniju Montenegro Airlines i osniva novu kompaniju sa državnim kapitalom, prenose podgorički mediji.

„Za kompaniju Montenegro Airlines, uz svu dobru volju ne možemo da pronađeno zakonito rešenje kako bi opstala“, izjavio je crnogorski ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić. On je na konferenciji za novinare saopštio da Vlada Crne Gore planira osnivanje nove kompanije u kome će država imati osnivački kapital, i veruje da će ona biti operativna do sledeće letnje sezone, prenosi RTCG.

Bojanić je istakao da je vlada proteklih 15 dana tražila potencijalne partnere, „zvala određene kompanije“, te razgovarala sa evropskim konsultantima kako bi rešila ovaj problem.

„Vezane su nam ruke odlukama Agencije za zaštitu konkurencije, kao i odnosima i radom odbora direktora koji u ime države gazduje tako važnim subjektom“, dodao je crnogorski ministar kapitalnih investicija.

Opcija uzimanja bankarskih kredita za spas ove avio-kompanije nije dolazila u obzir, jer ona trenutno nije u poziciji da može da garantuje isplatu svojih dugovanja, rekao je Bojanić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...