Ruski gigant pokriće trećinu rastuće svetske potrošnje

Gazprom povećao proizvodnju gasa

Firme u fokusuPoslovanjePreduzetnikSvetU fokusuVesti

24.11.2021 09:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Gazprom povećao proizvodnju gasa Gazprom povećao proizvodnju gasa
Najveći proizvođač prirodnog gasa u Rusiji i u svetu Gazprom saopštio je da je povećao proizvodnju prirodnog gasa za 15,2 odsto ili za 58,8... Gazprom povećao proizvodnju gasa

Najveći proizvođač prirodnog gasa u Rusiji i u svetu Gazprom saopštio je da je povećao proizvodnju prirodnog gasa za 15,2 odsto ili za 58,8 milijardi kubnih metara tokom deset i po meseci ove godine u odnosu na isti period lane, što će pokriti više od trećine rastuće svetske potrošnje gasa.

„Više od trećine svetskog postupnog rasta potrošnje gasa biće pokriveno Gazpromovim povećanjem proizvodnje. Dakle, kompanija ne samo da podupire pouzdano poslovanje ruskog sektora goriva i energije, već daje i značajan doprinos razvoju globalnog energetskog tržišta“, navedeno je u saopštenju, a prenosi Tanjug pozivajući se na TASS.

Prema preliminarnim podacima, potrošnja prirodnog gasa u svetu će porasti za 150 milijardi kubnih metara na ukupno 4,2 biliona kubnih metara. Najveći rast tražnje beleži se u Rusiji, Kini i Evropi, glavnim tržištima ruskog gasnog giganta.

U saopštenju se dodaje da najveća ruska kompanija Gazprom ne planira proizvodnju gasa iz škriljaca koja, kako se ističe, negativno utiče na životnu sredinu, budući da raspolaže dokazanim rezervama gasa na konvencionalnim nalazištima.

„Gas iz škriljaca, koji se proizvodi korišćenjem metode hidrauličkog lomljenja stena, steći će status ‘kontaminiranog’ izvora energije kako bude rastao značaj ekološke agende“, smatraju u Gazpromu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...