do evropskih potrošača dnevno stigne 108 miliona kubika

Gazprom redovno isporučuje gas tranzitom kroz Ukrajinu

BiznisRegionU fokusuVesti

22.3.2022 11:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Gazprom redovno isporučuje gas tranzitom kroz Ukrajinu Gazprom redovno isporučuje gas tranzitom kroz Ukrajinu
Ruski energetski gigant Gazprom redovno isporučuje gas tranzitom kroz Ukrajinu, u skladu sa zahtevima potrošača, što je za utorak 108 miliona metara kubnih, saopšteno... Gazprom redovno isporučuje gas tranzitom kroz Ukrajinu

Ruski energetski gigant Gazprom redovno isporučuje gas tranzitom kroz Ukrajinu, u skladu sa zahtevima potrošača, što je za utorak 108 miliona metara kubnih, saopšteno je iz te kompanije.

U saopštenju se navodi da ruski gas ide preko teritorije Ukrajine uobičajenim količinama i u skladu sa zahtevima evropskih potrošača, prenos Mina pozivajući se na Nezavisne novine.

Iz kompanije su rekli da ugovorne obaveze Gazproma za tranzit preko Ukrajine za ovu godinu iznose 40 milijardi metara kubnih ili oko 109,6 metara kubnih dnevno.

Istovremeno, u utorak su cene nafte nastavile ovonedeljni rast nakon što je Evropska unija počela da razmatra embargo na uvoz ruske nafte.

Očekuje se da bi odluka mogla da bude doneta kasnije ove nedelje kada predsednik SAD Džo Bajden (Joe Biden) dolazi u Brisel zbog samita NATO, G7 i EU.

Tagovi
GAS RUSIJA

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...