broj letova pojačan i u septembru

Godišnji odmori povećali broj putnika na aerodromu u Frankfurtu

Firme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

15.10.2022 10:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 12

Godišnji odmori povećali broj putnika na aerodromu u Frankfurtu Godišnji odmori povećali broj putnika na aerodromu u Frankfurtu
Broj putnika na aerodromu Frankfurt ponovo je snažno porastao u septembru zahvaljujući kontinuirano velikoj potražnji za odredištima za odmor. Kroz frankfurtski aerodrom prošlo je... Godišnji odmori povećali broj putnika na aerodromu u Frankfurtu

Broj putnika na aerodromu Frankfurt ponovo je snažno porastao u septembru zahvaljujući kontinuirano velikoj potražnji za odredištima za odmor.

Kroz frankfurtski aerodrom prošlo je u septembru 4,9 miliona putnika, 58 odsto više nego u istom prošlogodišnjem mesecu koji je još bio pod jakim uticajem pandemije, objavio je operator Fraport, prenosi Mina.

„Uprkos kraju ljetnih praznika u svim nemačkim saveznim zemljama, odredišta za odmor bila su vrlo popularna do kraja meseca”, navedeno je u saopštenju.

Najveća potražnja zabeležena je prema destinacijama u Grčkoj i Turskoj, nadmašivši čak i nivo iz pretpandemijske 2019. godine. Ukupni putnički promet ipak je bio 27,2 odsto slabiji nego u septembru 2019.

Septembarski rezultati bili bi još i bolji da piloti Lufthanse nisu početkom meseca stupili u štrajk, što je smanjilo broj putnika za 80.000.

U prvih devet ovogodišnjih meseci broj putnika bio je više nego dvostruko veći nego u istom prošlogodišnjem periodu. U poređenju sa 2019. godinom manji je za trećinu.

Slaba tačka bio je u septembru kontinuirani pad obima pretovarenog tereta, na 162.000 metričkih tona, što je trećinu manje nego u istom prošlogodišnjem mesecu.

Fraport pad pripisuje usporavanju ekonomije, ograničenjima vazdušnog prostora zbog rata u Ukrajini i strogim merama suzbijanja korona virusa u Kini.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...