Realizacija donete odluke do 2026. godine

Croatia Airlines obnavlja flotu, tip Airbus 220 zameniće postojeće avione

BiznisFirme u fokusuRegionVesti

5.10.2022 09:00 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Croatia Airlines obnavlja flotu, tip Airbus 220 zameniće postojeće avione Croatia Airlines obnavlja flotu, tip Airbus 220 zameniće postojeće avione
Nacionalni vazdušni prevoznik Croatia Airlines (CA) odlučio je do 2026. godine zameni sve postojeće avione novom uniformisanom „single type“ flotom na mlazni pogon, a... Croatia Airlines obnavlja flotu, tip Airbus 220 zameniće postojeće avione

Nacionalni vazdušni prevoznik Croatia Airlines (CA) odlučio je do 2026. godine zameni sve postojeće avione novom uniformisanom „single type“ flotom na mlazni pogon, a za obnovu flote odabrali su avion tipa Airbus 220, evropskog proizvođača Airbus.

Kako je saopšteno iz CA, u skladu sa post-covid strategijom donesenom u avgustu 2021. godine, sa ciljem obnove flote i povećanja efikasnosti poslovanja, kao i daljeg jačanja konkurentske sposobnosti, doneta je odluka kojom će do 2026. godine zameniti sve postojeće avione sa tipom Airbus 220, prenosi SeeBiz.

Zamena flote realizovaće se kroz porudžbinu šest novih A220 aviona, koji su ugovoreni kao dodatak postojećem ugovoru, koji je kompanija zaključila 2008. godine, tada za A319 avione, koji su potom 2015. godine zamenjeni u A320 neo tip, da bi se konačno nakon usvojene strategije za novi razvojni ciklus danas odabrao tip A220 kapaciteta 127 i 148 sedišta.

Iz CA navode da je prilikom donošenja te odluke posebna pažnja bila posvećena kretanjima na visoko konkurentnom tržištu avio-industrije, cenama goriva i emisijama ugljen-dioksida (CO2), ciljevima zelenih politika Evropske unije, kao i zahtevima putnika.

“Novim i kvalitetnijim avionima A220, kapaciteta 148 i 127 sedišta, osiguraće se bolji odgovor na konkretne potrebe putnika i efikasniji poslovni model, zahvaljujući kojem će se otvoriti i dodatne prilike u našem poslovanju, osiguravajući našim putnicima, našem vlasniku Republici Hrvatskoj i našim zaposlenima, unapređenje i održivi razvoj”, zaključuje se u saopštenju CA.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...